EWI

Moje mazurki

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka

    2 szklanki
  • jaja

    2 szt.
  • żółtko jaja

    1 szt.
  • cukier

    0,5 szklanki
  • margaryna

    1 kostka
  • proszek do pieczenia

    1 łyżeczka
  • czekolada gorzka

    0,5 tabliczki
  • migdały

  • masa toffi

    1 puszka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mąkę przesiać razem z proszkiem do pieczenia, dodać cukier i wymieszać. Dodać jajka, żółtko, margarynę i zagnieść ciasto. Ciasto chłodzimy w lodówce ok. 1 godz.
Ciasto rozwałkowujemy i wycinamy na kształt jaja. Pieczemy w nagrzanym piekarniku (180 stopni) 15 minut.
Studzimy placki i wykładamy na nie masę tofii. Przystrajamy tworząc bazie. Łodygi robimy z rozpuszczonej czekolady, a białe bazie z migdałów.

Smacznego.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (20)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
jasiek 04.04.2014 16:23
ładnie ozdobione
mariel78 21.11.2013 15:03
Słodziutkie aż ślinka cieknie
caralajna 12.10.2013 07:48
bardzo pomysłowe
Andysz 04.09.2013 12:25
pysznosci!!!
Betka 04.09.2013 11:56
smaczne!!;)
Natalia/tubisiek 22.08.2013 21:42
bardzo ładnie je ozdobiłaś :)
joanna77 18.07.2013 13:41
ślicznie ozdobione
wlicka 12.04.2013 10:23
świetne są!!!
Ania321 09.04.2013 15:29
cudne mazurki :)
halina17 09.04.2013 13:39
Wiosennie wyglądają.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat