Moje leczo

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kiełbasa zwyczajna

    30 dkg
  • papryka czerwona

    2 szt
  • pomidor

    2 szt
  • cukinia

    1 szt
  • olej do smażenia

    1 łyżka
  • sól

    do smaku
  • pieprz

    do smaku
  • Papryka ostra mielona Prymat

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kiełbasę i cebulę pokroić w kostkę, podsmażyć na gorącym oleju.Dodać pokrojoną w kostkę paprykę i chwilę podsmażyć.Następnie dodajemy sparzone i obrane ze skórki pomidory pokrojone w kostkę oraz cukinię również pokrojoną w kostkę.Dusimy na małym ogniu od czasu do czasu mieszamy.Solą, pieprzem i papryką ostrą Prymat doprawiamy do smaku.Gdy warzywa będą już miękkie, leczo z ściągamy z ognia i wylewamy na talerz.Podajemy z pieczywem .
Smacznego !

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (58)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Maridka19 08.01.2015 08:19
Lubię takie dania :)
Wafelek2601 24.07.2014 08:41
bardzo dobre
dodi 13.02.2014 13:53
pyszne musi być
anusq18 07.02.2014 17:39
mniam mniam
Anna169Hosz 06.02.2014 07:36
Szkoda, że to nie sezon na warzywa, bo chętnie zrobiłabym leczo :)
Mati13 29.01.2014 20:32
uwielbiam leczo z cukinią, dawno nie jadłem
RenataZ-et 26.01.2014 20:40
smaczny obiad
Zdzisław 24.01.2014 08:19
ale smaczny obiad
kuklik 17.01.2014 20:20
zjadło by się
IKrakowianka 16.01.2014 17:20
fajne to Twoje leczo

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat