Moje leczo

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kiełbasa wiejska

    0,5 kg
  • pomidorki koktajlowe

    25 dag
  • cebula

    2 sztuki
  • marchew

    2 sztuki
  • sól do smaku

  • pieprz do smaku

  • cukinia

    1 sztuka
  • cukinia żółta

    1 sztuka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Moje leczo foto
Kiełbasę pokroić w kostkę a cebulkę w talarki . Razem podsmażyć.
Krok 2 - Moje leczo foto
Do kiełbaski z cebulką dodać startą na tarce marchew oraz pokrojone w kostkę cukinię. Zalać 1/2 szklanki wody i dusić aż cukinia zacznie być miękka.
Krok 3 - Moje leczo foto
Do gotujących się warzyw i kiełbaski dodać pomidorki. Chwilę pogotować i doprawić do smaku solą, pieprzem oraz oregano.
Krok 4 - Moje leczo foto
Mozna podawać z ryżem lub chlebkiem

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
IwonaDD 29.09.2013 10:56
pyszne danie
Megg 28.09.2013 21:42
uwielbiam leczo, pycha
6zer 28.09.2013 21:33
pychota, mogłabym jeść ciągle
pycia9 28.09.2013 21:11
smaczne leczo

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat