Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Moje klasyczne mielone

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mięso mielone wołowo-wieprzowe 300 g
kajzerka 1 sztuka
cebula 3 plastry
jajko 1 sztuka
Bułka tarta klasyczna Prymat
olej do smażenia
Przyprawa do mięsa mielonego farszu i klopsów Prymat
sól i pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Moje klasyczne mielone

Kajzerkę namaczamy w wodzie. Cebulę drobno siekamy. Do mięsa dodajemy cebulę i przyprawy. Mieszamy i odstawiamy na ok 20 minut. Do masy dodajemy jako, namoczoną - odciśnięta bułkę. Wyrabiamy na jednolitą masę - gdyby była zbyt luźna dosypujemy bułkę tartą. Formujemy kotlety, panierujemy w bułce tartej i smażymy na rozgrzanym oleju.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ela15 01.06.2017 11:33
pyszne kotlety
Klausia 22.04.2017 23:34
Smaczne :)
mirosława4 01.04.2017 08:58
to jest ulubione danie mego dziecka
MonikaW 01.04.2017 07:30
dziękuję za miłe słowa
RenataZ-et 31.03.2017 23:01
najlepsze!
bertpvd 31.03.2017 22:51
pyszne mięsko
olkaaa 31.03.2017 22:51
też takie lubię
agnieszka214 31.03.2017 21:09
Nie ma jak tradycyjne miesko

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak