Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Moje Indyjskie Danie Curry

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

gramstiki drobiowe 10 szt
pomidory 1 kg
cebula 3 szt
ziemniaki młode 0,5 kg
przyprawa chili Prymat 2 łyżeczki
Przyprawa curry orientalna Prymat 2 opak
ryż 2-3 poak

Przepis i sposób przygotowania na: Moje Indyjskie Danie Curry

Cebulę i pomidory kroimy na kawałeczki,gramstiki opłukać pod bieżącą wodą(zamiast drobiu można użyć baraniny z kością),ziemniaki obrać i pokroić na większe kawałki.Do większego garnka lejemy 2łyżki oleju,sypiemy cebulę,obie torebki przyprawy do curry,2łyżeczki chili(ja dodaje jeszcze po łyżeczce;kminku,soli,bazylii,ziół prowansalskich,10 ziarenek ziela angielskiego i 10 liści laurowych).Podsmażamy lekko.Następnie wrzucamy mięso,pokrojone pomidory i ziemniaki.Mieszamy wszystko i dusimy na małym ogniu( od czasu do czas mieszając aby się nie przypaliło) do miękkości mięsa.(nie podlewamy wodą,gdyż sama powstanie z mięsa i pomidorów).Podajemy z ugotowanym ryżem na sypko(do ryżu dodaję 5łyżek mrożonych jarzyn) i sałatką z pomidorów,ogórka,papryki i sałaty z dodatkiem oliwy z oliwek lub sosu winegret.Spożywamy na gorąco.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak