Moje Indyjskie Danie Curry

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • gramstiki drobiowe

    10 szt
  • pomidory

    1 kg
  • cebula

    3 szt
  • ziemniaki młode

    0,5 kg
  • przyprawa chili Prymat

    2 łyżeczki
  • Przyprawa curry orientalna Prymat

    2 opak
  • ryż

    2-3 poak
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Cebulę i pomidory kroimy na kawałeczki,gramstiki opłukać pod bieżącą wodą(zamiast drobiu można użyć baraniny z kością),ziemniaki obrać i pokroić na większe kawałki.Do większego garnka lejemy 2łyżki oleju,sypiemy cebulę,obie torebki przyprawy do curry,2łyżeczki chili(ja dodaje jeszcze po łyżeczce;kminku,soli,bazylii,ziół prowansalskich,10 ziarenek ziela angielskiego i 10 liści laurowych).Podsmażamy lekko.Następnie wrzucamy mięso,pokrojone pomidory i ziemniaki.Mieszamy wszystko i dusimy na małym ogniu( od czasu do czas mieszając aby się nie przypaliło) do miękkości mięsa.(nie podlewamy wodą,gdyż sama powstanie z mięsa i pomidorów).Podajemy z ugotowanym ryżem na sypko(do ryżu dodaję 5łyżek mrożonych jarzyn) i sałatką z pomidorów,ogórka,papryki i sałaty z dodatkiem oliwy z oliwek lub sosu winegret.Spożywamy na gorąco.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat