Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Moje gryczane kaszotto

2.0
(10)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

ugotowanej na sypko 1 szk
kaszy gryczanej
konserwowego groszku 1/2 szk
marchewki konserwowej 1/2 szk
sól czosnkowa do smaku
pieprz do smaku
masło 2 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Moje gryczane kaszotto

Cebulę obrać, umyć i pokroić w drobną kostkę. Groszek i marchewkę odsączyć z zalewy. Na patelni roztopić masło i wrzucić cebulkę po czym ją podsmażyć. Następnie wrzucić kaszę i dalej chwilkę smażyć a po chwili dodać marchew i groszek i doprawić. Całość smażyć jeszcze około minuty. Kaszotto podawać na gorąco np. do zrazów lub gulaszu mięsnego.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

muffina 04.05.2013 20:35
Kolego mati13 jest taki specjalny pierścień do tego żeby się nie rozsypało możesz go kupić w sklepach z wyposażeniem domowym:) A danie super uwielbiam je czesto robię coś podobnego:)
Krzysztof15 04.05.2013 16:20
ciekawe nie jadłem
ZEWA 04.05.2013 16:15
Ja zawsze foremki smaruję olejem, dociskam aby nie było wolnych przestrzeni i zawsze wychodzi jak należy. Może nie smarujesz foremek ?
Mati13 04.05.2013 16:09
zawsze jak chcę podać w ten sposób ryż czy kaszę, to obróceniu kubeczka do ktorego wkładam wszystko mi się rozsypuje na talerzu.. a jak raz bardziej docisłem ryż, to znowu nie chciał wypaść.. jak robić aby uzyskać foremny kształt?
eMMe 04.05.2013 15:43
Fajna nazwa:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak