Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Moje gołąbki

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kapusta biała 1 główka
ryż 1,4 szkl
mięso mielone 350 g
cebula 1 szt
mąka 2 łyżki
koncentrat pomidorowy 1/2 słoiczka
sól
pieprz
bulion 1 kostka

Przepis i sposób przygotowania na: Moje gołąbki

Z kapusty wyciąć głąb, włożyć kapustę do wrzącej i osolonej wody i obgotować.
Obgotowaną kapustę osączyć, a następnie oddzielić liście i odciąć grube nerwy.
Ryż ugotować w osolonej wodzie na sypko.
Cebulę pokroić w drobną kostkę i zrumienić na tłuszczu.
Mięso mielone mieszamy z ryżem, cebulą i przyprawami, dokładnie wymieszać.
Na liściach kapusty nakładamy farsz mięsny i zwijamy.
Na spodzie rondla układamy duże liście kapusty, a na nich gołąbki, wlewamy sos pomidorowy i dodajemy do sosu kostkę bulionową, dusimy do miękkości.
Na samym końcu zaprawiamy mąką, zagotowujemy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

tulipan
tulipan 24.09.2010 16:34
uwielbiam gołabki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak