Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

moje fish & chips

2.0
(8)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

natka pietruszki
jajko 1
mąka
sok z cytryny
sól
ziemniaki 5
oliwa
olej roślinny
Rozmaryn suszony Prymat
Pieprz czarny mielony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: moje fish & chips

rybę kroję na paseczki, przyprawiam solą, pieprzem i sokiem z cytryny.
do bułki tartej dodaję natkę, mieszam.
obtaczam w mące, następnie w jajku a na końcu w bułce tartej.
Smażę na rozgrzanym oleju aż do zarumienienia się skórki.

Ziemniaki kroję w łódeczki, polewam oliwą i posypuję rozmarynem, wkładam do nagrzanego piekarnika do 180 stopni i piekę ok.40 minut.

Całość podaję z ulubioną surówką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Izka192 25.02.2014 12:46
coś pysznego
Angelika10 18.12.2013 15:05
pyszne danie
Aleksandra/Olcia 17.10.2013 19:23
zjadłabym porcje
treonina 17.10.2013 18:53
lubię to danie :-)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak