Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Moje domowe chipsy paprykowe

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

ziemniaki 2 duże sztuki
Papryka słodka mielona Prymat 3 łyżeczki
przyprawa do gyrosa 1 łyżeczka
sól do smaku
olej do smażenia 1 szklanka

Przepis i sposób przygotowania na: Moje domowe chipsy paprykowe

Ziemniaki umyć,obrać i poszatkować na cienkie plastry. Usmażone chipsy wyłożyć na ręcznik papierowy w celu odsączenia oleju.Gotowe chipsy wyłożyć na talerz i obsypać,mieszanką paprykową,doprawić solą do smaku. Słodką paprykę czerwoną wymieszać z przyprawą do gyrosa. Na rozgrzany olej wrzucić osuszone plastry ziemniaków,smażyć około 1 minuty na jasno złoty kolor z każdej ze stron.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Jagódka77 29.08.2016 18:48
ciekawy problem
paula191919 18.07.2015 20:32
wyglądają fajnie
Ela15 14.05.2015 11:59
fajny przepis
adelajda 27.11.2014 15:17
domowe najlepsze
kate.500 17.10.2014 15:09
takie domowe przynajmniej odrobinkę zdrowsze beda
Futka 20.09.2014 09:52
Świetne te chipsy! :)
IwonaKa 27.08.2014 14:28
lubię takie domowe,pyszne
Beata23 07.08.2014 11:27
nie ma jak domowe
Jodaj 05.08.2014 09:45
bardzo fajne , bardzo lubię :)
IZABELA29 30.06.2014 16:33
pyszne takie domowe
gibli 21.05.2014 16:32
fajny pomysł:)
Kejti 14.05.2014 18:46
Fajne takie domowe :-)
wwwiolka 22.04.2014 20:57
Na pewno pyszne.
kasiaw 22.04.2014 20:23
pomysłowe bardzo

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak