Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Moje danie jednogarnkowe

3.0
(11)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

parówki cienkie 200 gram
kiełbasa biała 200 gram
kapusta pekińska 1/2 średniej
papryka czerwona 1
por (biała część) 1/2
cebula 1
oliwa 4 łyżki
koncentrat pomidorowy 80 gram
ketchup łagodny 1 łyżka
sól
pieprz
Papryka ostra mielona Prymat

Porada

Do tego dania użyłam białą kiełbasę, ale cienką.

Przepis i sposób przygotowania na: Moje danie jednogarnkowe

Kroki postępowania

1
Cienkie parówki kroimy w półplasterki, a białą cienką kiełbasę w plasterki.
Krok 1 - Moje danie jednogarnkowe foto
2
Paprykę czerwoną myjemy, osuszamy, wycinamy gniazdo nasienne i kroimy na kawałki.
Krok 2 - Moje danie jednogarnkowe foto
3
Kapustę pekińską drobno siekamy.
Krok 3 - Moje danie jednogarnkowe foto
4
Cebulę i por również drobno kroimy. Wszystko przekładamy do głębszej patelni i podsmażamy pod przykryciem (na 4 łyżkach oliwy) do momentu, aż warzywa będą miękkie.
Krok 4 - Moje danie jednogarnkowe foto
5
Do dania dodajemy koncentrat pomidorowy, ketchup i przyprawy: sól, pieprz oraz ostrą paprykę.
Krok 5 - Moje danie jednogarnkowe foto
6
Całość mieszamy i jeszcze chwilę podsmażamy.
Krok 6 - Moje danie jednogarnkowe foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kejti 25.04.2014 19:30
Fajne takie danie :-)
sylwia_sl 22.04.2014 17:41
prosto i smacznie - tak jak lubię
fotoviderek 22.04.2014 07:29
Super potrawa :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak