Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Moje chińskie pierożki

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka ryżowa 50 g
mąka pszenna 135 g
woda 125 ml
sól
mięso mielone 500 g
mąka ziemniaczana 2 łyżki
sos sojowy ciemny 2 łyżki
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Moje chińskie pierożki

Kroki postępowania

1
Przygotowuje ciasto na pierożki. Do garnka wsypuje mąkę ryżową, zalewam ciepłą wodą i zostawiam na kwadrans
Krok 1 - Moje chińskie pierożki foto
2
po czym dodaję mąkę pszenną oraz sól i wyrabiam jednolitą, dość elastyczne ciasto,
Krok 2 - Moje chińskie pierożki foto
3
wałkuje na cieniutki placek i kroję na duże kwadraty
Krok 3 - Moje chińskie pierożki foto
4
Z mięsa mielonego surowego przygotowuję farsz, dodaję do niego mąkę, sól pieprz oraz sos sojowy i mieszam.
Krok 4 - Moje chińskie pierożki foto
5
na placki ciasta nakładam gotowy farsz
Krok 5 - Moje chińskie pierożki foto
6
lepię moje chińskie pierożki
Krok 6 - Moje chińskie pierożki foto
7
Gotuję je około 8 minut od wypłynięcia, pamiętajmy że farsz jest z mięsa surowego więc dajmy mu się dogotować.
Krok 7 - Moje chińskie pierożki foto
8
Gotowe do podania moje chińskie pierożki
Krok 8 - Moje chińskie pierożki foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kejti 20.02.2014 02:33
Zjadłabym :-)
adelajda 21.10.2013 15:44
lubię wszystkie pierogi ! a Twoje super z chęcią zjem :)
Bernadeta1 08.07.2013 22:04
na pewno są bardzo smaczne
lee-aa 20.06.2013 18:02
świetne - bardzo lubię chińskie pierożki :)
Kasnaj 17.02.2013 13:43
super :)
Izabela/bella81 06.02.2013 07:54
muszą być smaczne
Wiesława1 03.02.2013 10:09
super
ewka1978 03.02.2013 09:27
pycha
Alex_M 03.02.2013 09:22
super!
IwonaDD 03.02.2013 08:57
mistrzostwo - uwielbiam je

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak