Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

moja wątróbka

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

wątróbka 0,5 kg
cebule 5
smalec

Przepis i sposób przygotowania na: moja wątróbka

Wątróbkę podsmażamy na patelni \"na rumiano\" na smalcu. Dorzucamy cebulę pokrojoną w półplastry, chwilę jeszcze smażymy i potem zalewamy ok szklanką wody. Czekamy, aż zrobi się sosik z cebuli(można dodać małą łyżeczkę mąki, jak ktoś lubi bardzo dużo sosu). Na konec dodajemy soli i pieprzu. Można dosypać troszkę cukru, wtedy ma ciekawszy smak:) Podajemy z ziemniakami z wody i mizerią.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kuklik 27.06.2011 17:21
wspaniała
mirosława4 12.03.2011 21:24
super
Mysiunia 17.01.2011 15:10
pychotka!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak