Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Moja ulubiona brukselka

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

brukselka 1 kg
boczek wędzony 300 g
cebula 2-3 szt
sól
Pieprz czarny mielony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Moja ulubiona brukselka

Brukselkę wypłukać i oczyścić z zewnętrznych uszkodzonych listków.Ugotować w osolonej wodzie.Boczek pokroić w paski ,cebulę obrać i pokroić w półplasterki.Boczek i cebulę podsmażyć na patelni.Do usmażonej dodać odsączoną brukselkę,przyprawić solą i pieprzem i jeszcze chwilę poddusić

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bożena Matuszczyk 29.03.2017 14:31
Smakowita i kusząca;)
adelajda 04.04.2016 17:22
Moja ulubiona brukselka :)
berys18 18.03.2016 21:56
wygląda smacznie
Madzai 18.03.2016 16:24
Też taką lubię!
Habibi 18.03.2016 07:37
uwielbiamy tak przygotowaną brukselkę - dodajemy jeszcze wyciśnięty czosnek i dużo pieprzu :)
Róża1 18.03.2016 01:00
też jeszcze nie jadłam w takiej postaci :-) , bardzo ciekawy przepis !!!!!
jagoda5913 18.03.2016 00:19
ciekawy pomysł
Czyki 17.03.2016 19:22
W takiej postaci to ja bym chętnie zjadła :):)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak