Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Moja Serbska zupa fasolowa

2.0
(9)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

włoszczyzna 400 g
papryka czerwona 1 szt
papryka żółta 1 szt
papryka zielona 1 szt
cebula 2 szt
czosnek 2 ząbki
boczek 300 g
oliwa 2 łyżki
sól i pieprz
Papryka ostra mielona Prymat 1 łyżeczka
majeranek 2 łyżeczki
koncentrat pomidorowy 2 łyżki
bulion mięsny 1 l
fasola biała z puszki 250 g
pomidory krojone z puszki 1 puszka
salami 200 g
cukinia 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Moja Serbska zupa fasolowa

Włoszczyznę myjemy i kroimy na małe kawałki. Papryki pozbawiamy gniazd nasiennych i kroimy w kostkę wielkości ok. 1 cm. Cebulę i czosnek obieramy i siekamy. Z boczku odcinamy skórę, kroimy w kostkę i wytapiamy w garnku na rozgrzanej oliwie przez około 4 minuty. Dodajemy włoszczyznę, papryki, cebulę i czosnek. Smażymy przez 5 minut. Doprawiamy solą, pieprzem, papryką i majerankiem. Dodajemy koncentrat pomidorowy i mieszamy. Dolewamy bulion, doprowadzamy do wrzenia i gotujemy przez 10 minut.
Fasolę osączamy. Dodajemy razem z rozdrobnionymi pomidorami do zupy. Gotujemy na wolnym ogniu przez kolejne 15 minut. Salami obieramy ze skórki, kroimy w kostkę i podgrzewamy w zupie. Ponownie doprawiamy do smaku.
Smacznego :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ben-ka 23.10.2016 23:45
Można się najeść do syta.
Iwusia 23.10.2016 22:19
takie zupki bardzo lubie :)
halina17 23.10.2016 22:05
Dobra zupa .
MonikaW 23.10.2016 21:46
fantastyczny przepis
Malinka 23.10.2016 19:47
Na pewno bardzo smaczna, bo "treściwa" ;)
Renataj 23.10.2016 19:08
Lubię takie zupy- pełne różnych smaków i aromatów.
benka 23.10.2016 18:54
Pyszna, sycąca zupka.
mirosława4 23.10.2016 17:26
pożywna ta zupka :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak