Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Moja ratatuja

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kabaczek 2 szt
papryka czerwona 2 szt
cebula 2 szt
pomidory 4 szt
przecier pomidorowy 1 łyżka
bazylia świeża 4 listki
czosnek 3 ząbki
pieprz
sól
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Moja ratatuja

Cebulę obrać i pokroić w piórka. Kabaczka obrać. Paprykę i kabaczka pokroić w grubszą kostkę, czosnek i bazylię posiekać. W garnku rozgrzać olej, wrzucić cebulę i minutę po tym resztę warzyw, Przykryć garnek , gotować około 1 godziny, aż warzywa zmiękną. Dodać przecier. Zdjąć pokrywkę i zostawić do odparowania. Doprawić do smaku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

fotoviderek 12.02.2014 07:21
Świetne danie :)
Seba 08.11.2013 09:54
smaczne danie
Łukasz15 17.07.2013 11:37
Dla mnie super
Pani Domu 31.03.2013 08:34
z chęcią bym spróbowała
dianix 02.12.2011 09:35
dokladnie, fajny pomysl
ewasylwia 09.07.2011 16:36
fajny pomysł
Nina7 09.07.2011 14:01
Nie wiedziałam do czego mogę wykorzystać kabaczek, a tu proszę... Smacznie się prezentuje!
Emilia22 08.07.2011 19:28
smakowite

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak