Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Moja pychotka

2.0
(9)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

śmietana 30% 0,5 litra
cukier puder 3 łyżki
galaretka cytrynowa 2 szt
twaróg 25 dag
dżem 1 słoiczek
wiórki kokosowe 10 dag
masło 2 łyżki
cukier 3/4 szkl
mąka ziemniaczana 2 łyżki
mąka 1 szkl
proszek do pieczenia 1 łyżka
jajko 7 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Moja pychotka

Kroki postępowania

1
Z podanych skladników upiec biszkopt. Przekroic na pół i dolna czesc posmarowac dzemem, najlepiej wisniowym.
Krok 1 - Moja pychotka foto
2
Śmietane ubic z 3 łżkami cukru pudru i śnieżką. 2 galaretki rozpuscic w 1/2 litra wody. Do ubitej smietany dodac 25 dag twarogu mielonego i wlac tezejacą galaretke. Miksowac.
Posmarowac biszkopt z dzemem polowa masy, przykryc drugim biszkoptem i posmarowac druga czescia masy.
Krok 2 - Moja pychotka foto
3
10 dag wiorkow kokosowych uprazyc z 2 lyzkami masla i 2 lyzkami cukru.
Krok 3 - Moja pychotka foto
4
Cieple, uprazone wiórki klasc na masie.
Krok 4 - Moja pychotka foto
5
Smacznego:)
Krok 5 - Moja pychotka foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kejti 27.02.2014 15:14
Pyszna pychotka :-)
Milka100 11.01.2014 20:42
pyszne ciacho, poproszę o kawałek
everay 11.01.2014 20:35
uwielbiam to ciasto
Monia 11.01.2014 18:02
Oj, już mi ślinka cieknie... :D
babajaga1969 11.01.2014 15:17
smaczne, delikatne ciasto
Agata3 11.01.2014 14:48
Pyszna ta pychotka;)
Czyki 11.01.2014 14:09
Ale piękne ciasto, super:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak