Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

MOJA OGÓRKOWA

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

korpus z kury 1 sztuka
ogórek kiszony 0,5 kg
marchew 3 średnie
seler 1/4 z całości
pietruszka 1 sztuka
jajko 6 sztuk
ziemniaki 7 średnich
Koperek suszony Prymat 1/3 opakowania
Sól ziołowa jodowana Prymat do smaku
ziele angielskie
mleko 3,2% 0,5 szklanki
sól do smaku

Porada

OGÓRKOWA GDY NIE MAMY HUMORU

Przepis i sposób przygotowania na: MOJA OGÓRKOWA

KORPUS CZYŚCIMY I MYJEMY POD ZIMNĄ WODĄ ORAZ WKŁADAMY DO GARNKA DAJĄC MARCHEW POKROJONĄ W CIENKIE PASKI, 4 ZIARNA ZIELA ANG. OBRANEGO SELERA I PIETRUSZKĘ. PRZYKRYWAMY WODĄ. GOTUJEMY OK PÓŁ GODZ. ZIEMNIAKI OBIERAMY W DROBNĄ KOSTKĘ, OGÓRKI TRZEMY NA TARCE NA GRUBYCH OCZKACH, JAJA GOTUJEMY 15 MIN. DO GARNKA DAJEMY ZIEMNIAKI ORAZ KOPEREK I ŁYŻECZKĘ SOLI ZWYKŁEJ I ZIOŁOWEJ. GDY ZIEMNIAKI UGOTUJĄ SIĘ NA WPÓŁ DODAJEMY STARTE OGÓRKI I JAJA PRZEKROJONE NA PÓŁ. GDY ZIEMNIAKI BĘDĄ MIĘKKIE WLEWAMY DO ZUPY MLEKO I DOPRAWIAMY SOLĄ DO SMAKU.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

agaK. 16.09.2015 09:51
Nie jadłam ogórkowej z jajkami, fajny pomysł.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak