Doradca Smaku logoandPrymat logo
Mięsa - najlepsze przepisy SPRAWDŹ

MOJA OGÓRKOWA

Czas
Czas: 15 min
Liczba porcji
Liczba porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

korpus z kury
1 sztuka
ogórek kiszony
0,5 kg
marchew
3 średnie
seler
1/4 z całości
pietruszka
1 sztuka
jajko
6 sztuk
ziemniaki
7 średnich
Koperek suszony Prymat
1/3 opakowania
Sól ziołowa jodowana Prymat
do smaku
Sklep Prymat
ziele angielskie
Sklep Prymat
mleko 3,2%
0,5 szklanki
sól do smaku
Sklep Prymat

Porada

OGÓRKOWA GDY NIE MAMY HUMORU

Przepis i sposób przygotowania na: MOJA OGÓRKOWA

KORPUS CZYŚCIMY I MYJEMY POD ZIMNĄ WODĄ ORAZ WKŁADAMY DO GARNKA DAJĄC MARCHEW POKROJONĄ W CIENKIE PASKI, 4 ZIARNA ZIELA ANG. OBRANEGO SELERA I PIETRUSZKĘ. PRZYKRYWAMY WODĄ. GOTUJEMY OK PÓŁ GODZ. ZIEMNIAKI OBIERAMY W DROBNĄ KOSTKĘ, OGÓRKI TRZEMY NA TARCE NA GRUBYCH OCZKACH, JAJA GOTUJEMY 15 MIN. DO GARNKA DAJEMY ZIEMNIAKI ORAZ KOPEREK I ŁYŻECZKĘ SOLI ZWYKŁEJ I ZIOŁOWEJ. GDY ZIEMNIAKI UGOTUJĄ SIĘ NA WPÓŁ DODAJEMY STARTE OGÓRKI I JAJA PRZEKROJONE NA PÓŁ. GDY ZIEMNIAKI BĘDĄ MIĘKKIE WLEWAMY DO ZUPY MLEKO I DOPRAWIAMY SOLĄ DO SMAKU.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

agaK. 16.09.2015 09:51
Nie jadłam ogórkowej z jajkami, fajny pomysł.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak