Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Moja kwaśnica

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

seler 1 kawałek
por 1/2 szt
marchewka 1 szt
ziemniaki 4 szt
czosnek 2 ząbki
kapusta kiszona 25 dag
mąka 1 łyżka
boczek wędzony 4 plastry
Kucharek przyprawa uniwersalna
Pieprz czarny mielony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Moja kwaśnica

Ziemniaki obieramy i kroimy w kosteczkę. Marchewkę i seler obieramy i ścieramy na tarce duże oczka. Por białą część kroimy w plasterki. Czosnek kroimy w plasterki. Boczek kroimy drobno i wytapiamy na patelni. Skwarki wyciągamy a na tłuszcz dajemy czosnek chwilę smażymy i dodajemy pokrojone warzywa. Smażymy na złoto. Dodajemy łyżkę mąki mieszamy i po chwili zalewamy ok 1 litrem przegotowanej wody. Dodajemy liść laurowy i zagotowujemy. Dodajemy kapustę kiszoną. Gotujemy do miękkości warzyw dodając przyprawę uniwersalną do smaku. Pod koniec dodajemy łyżkę przecieru pomidorowego. Doprawiamy sola i pieprzem do smaku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

marta1221 25.05.2013 10:58
nigdy przecieru nie dodawałam muszę wypróbować
Pyszota 25.05.2013 10:39
świetna ta zupka
idealme 25.05.2013 10:19
chętnie spróbuję :)
Agnieszka-87-25 25.05.2013 08:08
pycha na obiadek!
Rossie 25.05.2013 07:46
iwaaa! Takie rzeczy z rana? :D ja uwielbiam kwaśnicę, a u mnie w domu nikt nie chce jeść, więc jak ją gotuję to mam dzień albo dwa dni opychania i wzdęcia. ubóstwiam. Robię tak samo, jak Ty, z tym,że gotuję zawsze na tłustawych żeberkach, dodaję dużo majeranku i zaciągam zrumienioną mąką. Matko....kobito...coś Ty narobiła :D MUSZĘ ugotować :P
iwa643 25.05.2013 07:27
Smaczna zupka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak