Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Moja Frittata

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

mąka tortowa 250 g
drożdże 20 g
olej roślinny 1 łyżka
pieczarki 15 dag
cebula biała 0,5 sztuki
szynka 10 dag
sól
pieprz
sos czosnkowy
woda 150 (przegotowana)
ser gouda 20 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Moja Frittata

Kroki postępowania

1
Ciasto robimy jak do pizzy wg receptury w moich przepisach. Następnie ciasto dzielimy na 3 części i rozwałkowany układamy na blaszce.
Krok 1 - Moja Frittata foto
2
Pieczarki myjemy, koimy w plasterki, solimy. Nie dusimy, układamy świeże.
Krok 2 - Moja Frittata foto
3
Ser żółty ścieramy na tartce lub kroimy w plasterki. Cebulę kroimy w talarki.
Krok 3 - Moja Frittata foto
4
Gotowe frittaty układamy na blaszce wysmarowanej lekko olejem. Pieczemy w 200 stopniach przez 10 min.
Krok 4 - Moja Frittata foto
5
Gotowe upieczone frittaty można zjeść z sosem czosnkowym lub ketchupem. Smacznego:)
Krok 5 - Moja Frittata foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

migotka28 15.04.2013 22:20
smakowicie wygląda
paulina2157 15.04.2013 20:49
apetycznie wyglądają chętnie wypróbuję ten przepis
elficzna 15.04.2013 20:07
bardzo smacznie to wygląda :) mmm super
Sylwia26 15.04.2013 19:41
ale pyszności
Monika58 15.04.2013 19:31
apetycznie wygląda
Marta11 15.04.2013 19:27
pysznie wyglada
marcia7 15.04.2013 19:22
ale fajny pomysł

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak