Moja czekolada :)

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • 1 paczka mleka w proszku

  • 1 kostka margaryny

  • 1/2 szklanki wody

  • 1 szklanka cukru

  • 3 łyżki kakao

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

1. Do garnka włożyć margarynę, wodę, cukier i kakao. Zagotować. Dodać mleko w proszku. Wymieszać.
2. Czekoladową masę można jeść na kilka sposobów:
- jeść na ciepło, \"prosto z talerza\" łyżką :)
- wyłożyć na talerz, włożyć do lodówki na 3 godziny, pokroić w kostkę i zjeść
- schłodzić, formować kulki, zanurzyć w zmielonych herbatnikach
3. Do czekolady (po dodaniu mleka i przed wymieszaniem) można dodać również ulubione dodatki: rodzynki, skórkę pomarańczy, orzechy, migdały, itp.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
plocia 02.06.2013 10:07
PaniMisiowa, bardzo prosto ją zrobić. Ja robię blok czekoladowy i robi się go podobnie jak tutaj tą czekoladę. Przynajmniej wiemy co jemy w tych czekoladach :)
PaniMISIOWA 24.03.2012 09:35
jeszcze nigdy nie robiłam sama czekoladek - podziwiam :-)
Joanna108 23.01.2011 08:53
dzieciństwo mi się przypomniało

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat