Składniki
kostka
kg
g
gramów
mała łyż.
gniazd
gniazda
dużej łyż.
duża łyż.
ml
mała puszka
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
Martadela
-
jajko
-
Bułka tarta klasyczna Prymat
-
ser żółty
-
olej do smażenia
-
pieczarki
-
cebula
-
sól
-
pieprz
Przepis i sposób przygotowania Mój sposób na martadelę
Martadelę kroimy w plastry i podwójnie panierujemy w roztrzepanym jajku i bułce tartej. Smażymy ją z obu stron na rozgrzanym oleju.
Gdy będzie już prawie gotowa to układamy na niej cienko pokrojone plasterki sera. Na chwilkę przykrywamy patelnię pokrywką- aby ser się stopił. Na stopiony ser nakładamy warstwę wcześniej przygotowanych pieczarek.
Komentarze (15)
Załaduj więcej komentarzy (5)