Mój sposób na martadelę

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • Martadela

  • jajko

  • Bułka tarta klasyczna Prymat

  • ser żółty

  • olej do smażenia

  • pieczarki

  • cebula

  • sól

  • pieprz

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Drobno pokrojoną cebulkę smażymy na patelni, dodajemy do niej pokrojone w kostkę pieczarki i przyprawy do smaku (sól i pieprz). Wszystko razem smażymy.
Martadelę kroimy w plastry i podwójnie panierujemy w roztrzepanym jajku i bułce tartej. Smażymy ją z obu stron na rozgrzanym oleju.
Gdy będzie już prawie gotowa to układamy na niej cienko pokrojone plasterki sera. Na chwilkę przykrywamy patelnię pokrywką- aby ser się stopił. Na stopiony ser nakładamy warstwę wcześniej przygotowanych pieczarek.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (15)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
RenataZ-et 16.02.2013 21:52
smaczny ten Twój sposób :)
Seba 15.11.2012 09:54
pycha
IKrakowianka 31.10.2012 21:31
fajny przepis
romanrafal 14.10.2012 08:49
smaczne
jogobella231 16.04.2012 21:14
fajne
BozenA 11.01.2012 15:29
mmmm
BozenA 11.01.2012 15:29
mmmm
jeta72 08.10.2011 17:51
fajne
MAR3STA 12.05.2011 23:58
apetyczna!
kome 08.05.2011 14:54
dobry sposób

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat