Składniki
kg
kostka
g
gramów
gniazd
mała łyż.
duża łyż.
ml
dużej łyż.
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
Martadela
-
jajko
-
Bułka tarta klasyczna Prymat
-
ser żółty
-
olej do smażenia
-
pieczarki
-
cebula
-
sól
-
pieprz
Sposób przygotowania
Martadelę kroimy w plastry i podwójnie panierujemy w roztrzepanym jajku i bułce tartej. Smażymy ją z obu stron na rozgrzanym oleju.
Gdy będzie już prawie gotowa to układamy na niej cienko pokrojone plasterki sera. Na chwilkę przykrywamy patelnię pokrywką- aby ser się stopił. Na stopiony ser nakładamy warstwę wcześniej przygotowanych pieczarek.
Komentarze (15)
Nie masz konta? Zarejestruj się
Załaduj więcej komentarzy (5)