Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mój sosik pomidorowy na zimę

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pomidory dojrzałe miękkie 4 kg
pomidory dojrzałe twarde 1 kg
czosnek 6 ząbków
cukier 2 łyżeczki
sól do smaku
pieprz do smaku
natka pietruszki 1 pęczek

Przepis i sposób przygotowania na: Mój sosik pomidorowy na zimę

Miękkie dojrzałe pomidory obieramy ze skórki i kroimy na kawałki. Przekładamy do garnka i gotujemy do miękkości. Dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek oraz przyprawy. Twarde pomidory również obieramy ze skórki i kroimy na małe kawałki. Razem z posiekaną natką dodajemy do sosu i gotujemy chwilkę tak żeby składniki połączyły się ale kawałki pomidorów nie rozgotowały się.Następnie sos przekładamy do słoików, zakręcamy i pasteryzujemy ok. 15 min. Sosik polecam do lecza.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IZABELA29 24.08.2012 14:33
pysznie, pomidory na zime ...

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak