Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mój paprykarz ostry

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ryż brązowy 100 gram
sól
bułka 4 szt.
Ajwar 100 gram
tuńczyk w sosie własnym 1 puszka
oliwa 1 łyżeczka
Pieprz czarny mielony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Mój paprykarz ostry

Kroki postępowania

1
Ryż brązowy gotujemy do miękkości. Czekamy do ostygnięcia a następnie przekładamy do półmiska. Dodajemy tuńczyka z puszki.
Krok 1 - Mój paprykarz ostry foto
2
Solimy i pieprzymy do smaku. Dodajemy łyżeczkę oliwy z oliwek.
Krok 2 - Mój paprykarz ostry foto
3
Dodajemy Ajwar Ostry. Ajwar ostry czyli duszone warzywa pasteryzowane 100 gram.
Krok 3 - Mój paprykarz ostry foto
4
Mieszamy paprykarz. Paprykarz jest bardzo ostry dlatego należy z rozwagą dodawać ajwar.
Krok 4 - Mój paprykarz ostry foto
5
Mój paprykarz świetnie smakuje z bułeczkami i nie zawiera konserwantów smacznego:)
Krok 5 - Mój paprykarz ostry foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Michał2 06.01.2015 22:47
muszę spróbować, ciekawy przepis;)
Czarnula666 28.11.2014 16:23
super przepis. Paprykarz własnej roboty jest najlepszy :) Z makreli zawsze robiłam, to teraz zrobie z tuńczyka :)
Barbara777 26.01.2014 21:07
smaczny musi być, zrobię na pewno:)
Mniam 26.01.2014 15:43
Ciekawy paprykarz. Spróbowałabym z chęcią.
Mira85 25.01.2014 17:25
super, coś dla mnie
Marlenka.S 25.01.2014 16:54
świetny przepis, niestety nie mam już ajwaru
Renataj 25.01.2014 15:23
Jeszcze nie robiłam paprykarzu - trzeba wypróbować.
Joannasz3190 25.01.2014 14:59
Ciekawy pomysł :)
Agata3 25.01.2014 14:10
domowego jeszcze nie jadłam, pewnie jest pyszny:)
Aleksandra/Olcia 25.01.2014 14:08
uwielbiam domowy paprykarz
Konczi 25.01.2014 13:40
to jest pyszne! muszę wypróbować

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak