Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mój meksykański burger z grilla

2.0
(8)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

pieczywo tostowe 6 kromek
mięso mielone 400 g
mix sałat do woli
rukola do woli
pomidor 2 szt
ogórki małosolne 2 szt
sól i pieprz do smaku

Porada

świetnie smakuje z mieszanką przypraw kuchni meksykańskiej

Przepis i sposób przygotowania na: Mój meksykański burger z grilla

Grzanki grillujemy z obu stron i odkładamy. Mięso wyrabiamy w dłoniach i dodajemy nieco wody aby było puszyste i doprawiamy do smaku solą, pieprzem i mieszanką przypraw kuchni meksykańskiej.

Z mięsa formujemy burgery i grillujemy z każdej strony.

Na każdej grzance układamy sałatę, rukolę, plastry pomidora i ogórka małosolnego. Do burgera wbijamy wykałaczkę i danie gotowe.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

wedith1 08.11.2016 10:23
pysznie wygląda!
Habibi 07.11.2016 07:44
Bardzo apetyczny :) A mięso mielone jakie użyłaś?

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak