Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mój domowy smalczyk z cebulką i jabłkiem

2.0
(5)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

słonina 1,5 kg
cebula 800 g
jabłko 1 szt
mleko 1/2 szkl
sól i pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Mój domowy smalczyk z cebulką i jabłkiem

Słoninę pokroić w kostkę, przełożyć do garnka i topić na małym ogniu. Cebulę drobno pokroić i dodać do stopionej słoniny. Jabłko również obrać pokroić w kosteczkę i dodać do garnka doprawić do smaku solą i pieprze. Ostudzić i wlać mleko, wymieszać i przełożyć do mniejszych miseczek, odstawić do zastygnięcia.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

dada 06.03.2014 12:12
nie to top jak smalczyk :-)
Megg 30.01.2014 12:06
super smaczny smalczyk do pieczywa
JOANNA16 29.01.2014 22:34
pycha lubię taki)))

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak