Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mój domowy majonez

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jajko 1
sól dosmaku
Musztarda delikatesowa Prymat 1 łyżeczka
olej roślinny
woda 1-2 (z ogórków kiszonych)

Przepis i sposób przygotowania na: Mój domowy majonez

Jajko wbić do miski dodać do smaku sól i ubijać mikserem do białości dolewając olej małymi strumieniami. Pod koniec ubijania dajemy musztardę najlepiej delikatesową. Oraz wlać wodę z ogórków kiszonych daje lepszy i winny posmak. Wszystko razem mieszamy aż zrobi się trochę gęściejszy{tyle musimy wlać oleju}.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

sylwiusia055 05.04.2013 08:21
dobry bo swojski
gusia1000 17.03.2013 21:08
Swojski zawsze dobry.
SmacznaPyza 17.03.2013 19:24
a ile mniej więcej tego oleju na jedno jajko ?

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak