Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

MÓJ BISZKOPT

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jaja 4 szt
cukier 1 szkl
mąka pszenna 1 szkl
proszek do pieczenia 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: MÓJ BISZKOPT

Białka ubijamy na pianę z odrobiną soli, dodajemy cukier i jeszcze ubijamy na sztywna pianę. Następnie dodajemy żółtka i chwilę mieszamy mikserem. Teraz zmniejszamy obroty na najmniejsze i dodajemy przesiana mąkę z proszkiem . Pieczemy ok. 30 min. Po wyjęciu z piekarnika rzucamy na podłogę, razem z tortownicą z wysokości ok. 30 cm.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Anula 30.11.2012 18:20
Przepis ten mam od mamy, zawsze nam wychodzi:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak