MÓJ 3 BIT !

MÓJ 3 BIT !

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

Kalkulator jednostek

×

kg

g

kostka

gramów

ml

duża łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jaja

    6 szt
  • cukier

    1 szkl
  • mąka pszenna

    3/4 szkl
  • mąka ziemniaczana

    1/4 szkl
  • kakao

    2 łyżki
  • proszek do pieczenia

    1 łyżeczka
  • herbatniki

    8 paczek
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - MÓJ 3 BIT ! foto
BISZKOPT :
Odzielamy białka od żółtek i ubijamy dodająć stopniowo cukier. Następnie dodajemy po kolei po jednym żółku. Kiedy jajka z cukre będą dobrze ubite łaczymy obie mąki , kakao i proszek do pieczenia i dodajemy do ubitej piany. Gotową masę wlewamy do blaszki i pieczemy około 15 -20 minut.
Krok 2 - MÓJ 3 BIT ! foto
KREM :
masa krówkowa - 1 szt
budyń waniliowy - 1szt
mleko - 2 szkl
masło - 1 kostka


Budyń gotujemy w 2 szklankach mleka bez cukru. Kiey budyń wystygnie mikusjemy masło z budyniem i masą krówkową dodająć na zmianę.
Krok 3 - MÓJ 3 BIT ! foto
Następnie przekrajamy biszkopt na dwie części wzdłuż.
Układamy warstwy :
biszkopt - 1/5 masy - warstwa herbatników - 1/5 masy - warstwa herbatników - 1/5 masy - warstawa herbatników - 1/5 masy - biszkopt - 1/5 masy i na wierzch posypujemy resztą pokruszonych herbatników.
Krok 4 - MÓJ 3 BIT ! foto
Gotowe ciasto odkładamy w zimne miejsce i jemy na drugi dzień ponieaż herbatniki muszą zmięknąć.
bit

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (7)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Alex_M

16.06.2013 10:47
dobre ciasto!

kamyk

13.05.2013 12:14
ja bardzo lubię słodkości

gosia56

22.04.2013 19:53
napewno pyszne

teresa18

18.04.2013 19:43
pyszne ciacho

monisia1977

03.04.2013 08:36
super ciacho

Ewelina47

02.04.2013 14:37
bo od początku dodaje przepisy w tytule z dużych liter i wykrzyknik ... a w czymś to przeszkadza ?

Aleksandra/Olcia

02.04.2013 14:35
a czemu z wykrzyknikiem?

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat