Przepis i sposób przygotowania na: Modro kapusta
Cebulkę drobno posiekać,jabłko zetrzeć na tarce o dużych oczkach.
Kapustę odcedzić,dodać cebulę,jabłko,wytopiony boczek i resztę przypraw.Wymieszać i jeszcze chwilę poddusić na małym ogniu mieszając.
kapusta czerwona | 1 szt. |
cebula | 1 szt. |
jabłko | 1 szt |
boczek wędzony | 10 dag |
ocet | 3 łyżki |
cukier | 2 łyżki |
sól do smaku | |
pieprz | |
ziele angielskie | 4 szt. |
Liść laurowy suszony Prymat | 2 szt. |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: