Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Modra kapusta z mandarynkami

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kapusta czerwona ćwierć główki
marchewka 1 sztuka
jabłko 1 sztuka
por 1 sztuka
mandarynki 2 sztuki
ocet 10 % 1 łyżka
oliwa 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Modra kapusta z mandarynkami

Kroki postępowania

1
Kapustę poszatkować i wrzucić na gotującą się wodę z octem i łyżeczką soli, gotować 5 minut i odcedzić, pozostawić do ostygnięcia.
Krok 1 - Modra kapusta z mandarynkami foto
2
Dodać marchew i jabłko starte na tarce i pokrojonego pora.
Krok 2 - Modra kapusta z mandarynkami foto
3
ńa koniec dodać obrane i pokrojone mandarynki, doprawić solą i oliwą z oliwek, wymieszać. Przed podaniem schłodzić.
Krok 3 - Modra kapusta z mandarynkami foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pestka 07.03.2014 10:10
bardzo lubię czerwoną kapustę, ale z mandarynkami jeszcze nie robiłam
paulina2157 22.08.2013 21:48
takiego połączenia nie jadłam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak