Modra kapusta z mandarynkami

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kapusta czerwona

    ćwierć główki
  • marchewka

    1 sztuka
  • jabłko

    1 sztuka
  • por

    1 sztuka
  • mandarynki

    2 sztuki
  • ocet 10 %

    1 łyżka
  • oliwa

    2 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Modra kapusta z mandarynkami foto
Kapustę poszatkować i wrzucić na gotującą się wodę z octem i łyżeczką soli, gotować 5 minut i odcedzić, pozostawić do ostygnięcia.
Krok 2 - Modra kapusta z mandarynkami foto
Dodać marchew i jabłko starte na tarce i pokrojonego pora.
Krok 3 - Modra kapusta z mandarynkami foto
ńa koniec dodać obrane i pokrojone mandarynki, doprawić solą i oliwą z oliwek, wymieszać. Przed podaniem schłodzić.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
pestka 07.03.2014 10:10
bardzo lubię czerwoną kapustę, ale z mandarynkami jeszcze nie robiłam
paulina2157 22.08.2013 21:48
takiego połączenia nie jadłam

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat