Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Modra kapusta z jabłkiem

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta czerwona 1/2 główki
jabłko 1 szt
cebula 1 szt
słonina 100 g
ocet 1 kieliszek mały
sól
pieprz
cukier odrobina do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Modra kapusta z jabłkiem

Kapustę czerwoną dość grubo szatkujemy - przepłukujemy pod zimną wodą, cebulkę kroimy w kostkę. Kapustę wrzucamy do garnka dodajemy około 300 ml wody i dusimy przez ok. 20 min. W tym czasie na patelni podsmażamy pokrojoną słoninę oraz cebulę kiedy wszystko się zarumieni dodajemy ocet, dokładnie mieszamy i zestawiamy z ognia. Jabłko obieramy i ścieramy na grubych oczkach a następnie do garnka z kapustą, dodajemy cebulkę przesmażoną z boczkiem i octem , sól, cukier i pieprz i dusimy razem przez około 2- 3 minuty

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Pietruszka 27.12.2013 17:27
uwielbiam czerwoną kapustkę
Róża1 17.07.2013 08:34
stary przepis , ale najlepszy:-)
babajaga1969 29.12.2012 16:36
robię podobną i wiem, że jest pyszna
parysek10 29.12.2012 15:30
nigdy nie dodawałam słoniny, ale może warto spróbować
mysza75 29.12.2012 12:55
Moja ulubiona kapucha, koniecznie z jabłuszkiem ma wtedy fajny smak. Rubisz taką jak ja robię.Aż mi smaka narobiłaś.:-)
Lemon 29.12.2012 12:53
super
gosia56 29.12.2012 11:22
uwielbiam taką kapustę.
kriko 29.12.2012 10:43
moja ulubiona
Kasnaj 29.12.2012 10:01
Lubię taką kapustkę

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak