Modra kapusta z jabłkiem

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kapusta czerwona

    40 dkg
  • jabłko

    1/2 sztuki
  • cebula

    1/2 sztuki
  • olej rzepakowy

    1 łyżka
  • ziele angielskie

    1 sztuka
  • ocet jabłkowy

    1 łyżeczka
  • Liść laurowy suszony Prymat

    1 sztuka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kapustę umyć, pozbawić głąba, posiekać dość drobno. Cebulę umyć, obrać i pokroić w kostkę. Rondel z odrobiną oleju rozgrzać, wrzucić cebulę, smażyć, aż zmięknie. Następnie do garnka dodać posiekaną kapustę, liść laurowy, ziele angielskie. Całość chwilę smażyć mieszając, dodać cztery łyżki wody, zmniejszyć ogień i dusić pod przykryciem. Kiedy kapusta będzie prawie miękka dodać obrane starte jabłko, zamieszać. Kapustę doprawić do smaku solą, pieprzem, octem jabłkowym pod koniec gotowania.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (12)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
gacopierz23 03.08.2014 20:35
lubię taki dodatek do obiadu
IwonaKa 13.08.2013 13:27
moja ulubiona modro kapusta,tez tak robię tylko zamiast oleju dodaję przetopiony wędzony boczek albo smalcu ze skwarkami
Ewelina38 04.07.2013 14:54
jak dla mnie rewelacja
olkaaa 16.05.2013 07:35
też taką robię
treonina 23.02.2013 23:37
to jest coś co uwielbiam i mogę wyjeść cały garnek podczas gotowania
misia53 29.01.2013 14:15
i kolorek i smak zachęcają.....
pycia9 21.12.2012 16:42
pycha
Ela15 20.12.2012 14:27
mniam
caralajna 10.11.2012 08:26
smaczna, robię podobną
adelajda 09.11.2012 17:04
bardzo lubię taką kapustkę !

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat