Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Modra kapusta z jabłkiem

5.0
(69)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

kapusta czerwona 40 dkg
jabłko 1/2 sztuki
cebula 1/2 sztuki
olej rzepakowy 1 łyżka
ziele angielskie 1 sztuka
ocet jabłkowy 1 łyżeczka
Liść laurowy suszony Prymat 1 sztuka

Przepis i sposób przygotowania na: Modra kapusta z jabłkiem

Kapustę umyć, pozbawić głąba, posiekać dość drobno. Cebulę umyć, obrać i pokroić w kostkę. Rondel z odrobiną oleju rozgrzać, wrzucić cebulę, smażyć, aż zmięknie. Następnie do garnka dodać posiekaną kapustę, liść laurowy, ziele angielskie. Całość chwilę smażyć mieszając, dodać cztery łyżki wody, zmniejszyć ogień i dusić pod przykryciem. Kiedy kapusta będzie prawie miękka dodać obrane starte jabłko, zamieszać. Kapustę doprawić do smaku solą, pieprzem, octem jabłkowym pod koniec gotowania.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gacopierz23 03.08.2014 20:35
lubię taki dodatek do obiadu
IwonaKa 13.08.2013 13:27
moja ulubiona modro kapusta,tez tak robię tylko zamiast oleju dodaję przetopiony wędzony boczek albo smalcu ze skwarkami
Ewelina38 04.07.2013 14:54
jak dla mnie rewelacja
olkaaa 16.05.2013 07:35
też taką robię
treonina 23.02.2013 23:37
to jest coś co uwielbiam i mogę wyjeść cały garnek podczas gotowania
misia53 29.01.2013 14:15
i kolorek i smak zachęcają.....
pycia9 21.12.2012 16:42
pycha
Ela15 20.12.2012 14:27
mniam
caralajna 10.11.2012 08:26
smaczna, robię podobną
adelajda 09.11.2012 17:04
bardzo lubię taką kapustkę !
wojtek5 09.11.2012 13:20
pycha
Goya 09.11.2012 12:51
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak