Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Moczka ze Skolimowa

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

piwo 1 litr/jasne
piernik 5 dag
rodzynki 10 dag
płatki migdałowe 10 dag
masło 2 łyżki
cukier do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Moczka ze Skolimowa

Sposób przygotowania:
Piwo zagotować i wsypać starte pierniki. Dodać masło i gotować na wolnym ogniu aż do rozklejenia się pierników. Następnie odstawić, dodać posiekane migdały, rodzynki, cukier do smaku i po ostudzeniu podać moczkę z grzankami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IKrakowianka 30.10.2014 22:26
ciekawy przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak