Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mocno nadziane wafle

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

woda 1 szklanka
margaryna 200 g
cukier 0,5 szklanki
kakao 3 łyżki
mleko w proszku 1,5 szklanki
andrut 5 szt
ananas kandyzowany 50 g
Mieszanka: studencka 50 g
orzechy włoskie 50 g
kukurydza prażona 50 g

Przepis i sposób przygotowania na: Mocno nadziane wafle

Do garnka wlewamy wodę, dodajemy margarynę i kakao. Wszystko dokładnie mieszamy (do rozpuszczenia margaryny), gotujemy. Zestawiamy z ognia i wsypujemy mleko w proszku. Energicznie mieszamy, tak żeby nie powstały grudki. Do masy dodajemy jeszcze drobno pokruszone 3 wafle, kandyzowanego ananasa, mieszankę studencką, orzechy włoskie i prażoną kukurydzę. Wszystko dokładnie mieszamy. W blaszce wykładamy jeden wafel, wylewamy masę, dociskamy drugim waflem. Na wierzch kładziemy drewnianą deseczkę (dla obciążenia). Odstawiamy do zastygnięcia. Chłodzimy w lodówce.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

marcia7 03.09.2015 10:58
wspaniały ten krem
Damiano
Damiano 02.09.2015 13:09
smaczne wafelki
Justi2401 02.09.2015 12:53
Ale pyszności :)
Madzai 02.09.2015 12:07
Właśnie chodzi za mną
Wafelek2601 02.09.2015 11:26
Lubię takie wafelki
Futka 02.09.2015 10:35
Przepyszny deserek :) Moje smaki dzieciństwa :D Mniam! :)
VioletoweKucharzenie 02.09.2015 09:37
Smaki z dzieciństwa są smakiem zawsze niezapomnianym. Uwielbiam taki domowy blok czekoladowy. Mój jest w bogatszej niż kiedyś wersji. Idealny dla dzieci, ponieważ w wafelkach można go łatwo trzymać w rączkach.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak