Mocno nadziane wafle

Mocno nadziane wafle

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

gniazd

gniazda

dużej łyż.

duża łyż.

ml

mała puszka

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • woda

    1 szklanka
  • margaryna

    200 g
  • cukier

    0,5 szklanki
  • kakao

    3 łyżki
  • mleko w proszku

    1,5 szklanki
  • andrut

    5 szt
  • ananas kandyzowany

    50 g
  • Mieszanka:

    studencka 50 g
  • orzechy włoskie

    50 g
  • kukurydza

    prażona 50 g
Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania Mocno nadziane wafle

Do garnka wlewamy wodę, dodajemy margarynę i kakao. Wszystko dokładnie mieszamy (do rozpuszczenia margaryny), gotujemy. Zestawiamy z ognia i wsypujemy mleko w proszku. Energicznie mieszamy, tak żeby nie powstały grudki. Do masy dodajemy jeszcze drobno pokruszone 3 wafle, kandyzowanego ananasa, mieszankę studencką, orzechy włoskie i prażoną kukurydzę. Wszystko dokładnie mieszamy. W blaszce wykładamy jeden wafel, wylewamy masę, dociskamy drugim waflem. Na wierzch kładziemy drewnianą deseczkę (dla obciążenia). Odstawiamy do zastygnięcia. Chłodzimy w lodówce.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (7)

marcia7 03.09.2015 10:58
wspaniały ten krem
Damiano
Damiano 02.09.2015 13:09
smaczne wafelki
Justi2401 02.09.2015 12:53
Ale pyszności :)
Madzai 02.09.2015 12:07
Właśnie chodzi za mną
Wafelek2601 02.09.2015 11:26
Lubię takie wafelki
Futka 02.09.2015 10:35
Przepyszny deserek :) Moje smaki dzieciństwa :D Mniam! :)
VioletoweKucharzenie 02.09.2015 09:37
Smaki z dzieciństwa są smakiem zawsze niezapomnianym. Uwielbiam taki domowy blok czekoladowy. Mój jest w bogatszej niż kiedyś wersji. Idealny dla dzieci, ponieważ w wafelkach można go łatwo trzymać w rączkach.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat