Składniki
kostka
kg
g
gramów
mała łyż.
gniazd
gniazda
dużej łyż.
duża łyż.
ml
mała puszka
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
jajko
1 szt. -
cukier
5 łyżek -
cukier puder
1 łyżeczka -
cukier trzcinowy
1 łyżka -
mąka pszenna
1,5 szkl. -
proszek do pieczenia
2 łyżeczki -
kakao
3 łyżki -
olej
1/3 szkl. -
kwaśne mleko
1/3 szkl. -
woda gazowana
1/3 szkl. -
nektarynka
2 szt. -
jeżyny
1/2 szkl.
Przepis i sposób przygotowania Mocno kakaowy murzynek z nektarynkami i jezynami
Wstawić blaszkę do nagrzanego piekarnika o temp 180 C i piec ok. 30 min.
Ciasto wyjąć i posypać jeszcze cukrem pudrem.
Komentarze (9)