Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mocno czosnkowa faszerowana papryka

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

papryka 5 szt
mięso mielone drobiowe 500 g
ryż 1 woreczek
czosnek kilka ząbków
Czosnek suszony Prymat 2 łyżeczki
pieczarki 100 g
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat do smaku
Papryka słodka mielona Prymat 2 łyżeczki
wywar warzywny 1 litr

Przepis i sposób przygotowania na: Mocno czosnkowa faszerowana papryka

Kroki postępowania

1
1. Papryki drążymy i obsypujemy od środka czosnkiem.
Krok 1 - Mocno czosnkowa faszerowana papryka foto
2
2. Ryż gotujemy około 5 minut i wrzucamy go do miski. Dodajemy do niego mięso mielone, posiekany drobno czosnek, podduszone na patelni pokrojone pieczarki i przyprawiamy.
Krok 2 - Mocno czosnkowa faszerowana papryka foto
3
3. Wszystkie składniki mieszamy. W międzyczasie przygotowujemy wywar warzywny.
Krok 3 - Mocno czosnkowa faszerowana papryka foto
4
4. Faszerujemy nasze papryki. Przekładamy je najlepiej do naczynia żaroodpornego i zalewamy wywarem.
Krok 4 - Mocno czosnkowa faszerowana papryka foto
5
5. Pieczemy w piekarniku około 40 minut przy 190 stopniach.

Życzę smacznego:)
Krok 5 - Mocno czosnkowa faszerowana papryka foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

R'n'G Kitchen 06.12.2014 19:23
MMMMMMMMnaim!
marenka 06.12.2014 14:34
Uwielbiam faszerowaną papryke:)
Adamorek 06.12.2014 11:53
super papryczka
Wacław 06.12.2014 10:41
moje ulubione smaki :-)
cukiereczek 06.12.2014 09:32
lubię faszerowane warzywa
olkaaa 06.12.2014 09:22
uwielbiam ją
Niki22 05.12.2014 23:27
lubię faszerowaną paprykę :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak