Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mocno czekoladowe babeczki

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka pszenna 250g
cukier 1/2 szklanki
olej roślinny 8 łyżek
proszek do pieczenia łyżeczka
mleko 200ml
jajko
aromat migdałowy
czekolada gorzka tabliczka

Przepis i sposób przygotowania na: Mocno czekoladowe babeczki

Kroki postępowania

1
Połamaną czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej, ostawiamy do przestudzenia. Składniki mokre i suche łączę ze sobą w osobnych miskach
Krok 1 - Mocno czekoladowe babeczki foto
2
mokre składniki przelewam do suchych - łączę. Dodaję rozpuszczoną czekoladę, dokładnie mieszam.
Krok 2 - Mocno czekoladowe babeczki foto
3
Ciastem napełniam papierowe papilotki rozłożonej w blaszce do pieczenia muffinów. 3/4wysokości
Krok 3 - Mocno czekoladowe babeczki foto
4
piekę 20min w temp. 180'C
Krok 4 - Mocno czekoladowe babeczki foto
5
Muffiny odstawiam na 5 min do przestygnięcia w formie, następnie wyjmuję i studzę na metalowej kratce.
Krok 5 - Mocno czekoladowe babeczki foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak