Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Młode ziemniaki z kabanosem i roszponką

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

roszponka 1 garść
olej rzepakowy
tymianek
Pieprz biały mielony Prymat
kabanos
ogórek zielony 2 szt
ziemniaki młode
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Młode ziemniaki z kabanosem i roszponką

Ziemniaki młode dobrze myjemy nie obieramy i gotujemy w osolonej wodzie. Po ugotowaniu studzimy i kroimy na plasterki. Ogórka zielonego dobrze myjemy obieramy i kroimy w plasterki. Kabanosa kroimy w kawałki. Roszponkę myjemy osuszamy. Składniki mieszamy z sobą. Do oleju dodajemy tymianek sól i pieprz -mieszamy i polewamy takim olejem sałatkę.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

meg1984 02.06.2013 14:56
wspaniałe danie
bogusia19 02.06.2013 13:59
pyszny obiad albo kolacja
Sylwia26 02.06.2013 13:58
apetycznie wygląda
EWI 02.06.2013 13:54
mniam mniam pycha
dodi 02.06.2013 13:32
bardzo dobre
Olga_SK 02.06.2013 12:59
wygląda smakowicie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak