Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

MŁODE ZIEMNIAKI PO GRECKU

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

młodych ziemniaków 500 g
pęczek szczypiorku 1 szt
Pęczek rzodkiewek 1 szt
kostki fety 2/3 szt
oliwy z oliwek 1 łyżka
czosnku 2 ząbki
zielona sałata 1 szt
bazylia świeża 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: MŁODE ZIEMNIAKI PO GRECKU

Ziemniaki wyszorować pod bieżącą wodą i ugotować w łupinkach (można na parze). Umyty i wysuszony szczypiorek drobno posiekać. Rzodkiewki dokładnie umyć, przy każdej zostawić kawałek łodyżki. W rondelku rozpuścić fetę wraz z oliwą. Czosnek obrać, przecisnąć przez praskę, dodać do fety. Doprawić pieprzem. Cały czas mieszając, gotować na bardzo małym ogniu, aż do uzyskania gładkiego sosu. Gorące ziemniaki przekroić na krzyż, ułożyć na liściach sałaty, polać sosem i posypać szczypiorkiem. Na wierzchu każdego ziemniaka ułożyć rzodkiewki i listki bazylii.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Anna146 10.06.2011 07:13
bardzo fajny pomysł na młode ziemniaki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak