Młode ziemniaczki z patelni

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • cukinia

    1 szt
  • jajko

    3 szt
  • Kucharek przyprawa uniwersalna

  • pieczarki

    6 szt
  • udko

    2 szt
  • piperz gruby

  • masło

    1 łyżka
  • ziemniaki młode

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ziemniaki skrobiemy nie obieramy dobrze myjemy. Ziemniaki gotujemy w osolonej wodzie. Po ugotowaniu studzimy i kroimy w grube plastry. Cukinie dobrze myjemy i kroimy w plasterki. Pieczarki kroimy w plastry. Udka gotujemy w wodzie z dodatkiem przyprawy uniwersalnej. Na patelni na maśle podsmażamy pokrojone pieczarki i cukinię dodajemy obrane mięso z udka i ziemniaki. Wszystko razem podsmażamy solimy do smaku. Na koniec wbijamy jajko. Całość doprawiamy pieprzem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (9)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
beniaminek 04.06.2013 13:30
fajne danie
Anna133 04.06.2013 11:21
najlepsze na wiosenny obiad
kasiaw 04.06.2013 11:11
i bardzo smaczne
jasiek 04.06.2013 11:11
takie wiosenne ziemniaczki
msmors 04.06.2013 10:30
ciekawy przepis - dodaję do ulubionych
Janina 04.06.2013 10:28
Smaczne jedzonko
wiola333 04.06.2013 09:30
bardzo smacznie, mniam
Katarzyna59 04.06.2013 09:15
świetny przepis
iwa643 04.06.2013 09:04
Polecam na szybki obiad

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat