Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

młode ziemniaczka nadziewane łososiem

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

cebula 1
szczypiorek
koperek
wędzony łosoś 2 plastry
gęsta śmietana kilka łyżek
majonez kilka łyżek
sól i pieprz do smaku
chrzanu ze słoika
ziemniaki młode
jajko ugotowane na twardo

Przepis i sposób przygotowania na: młode ziemniaczka nadziewane łososiem

Ziemniaki dokładnie umyć a następnie piec w piekarniku ok. godzinki. W tym czasie zająć się pozostałymi składnikami. Cebulę i szczypiorek drobno posiekać podobnie koperek. Pokroić w cienkie paseczki łososia. Majonez wymieszać z majonezem mniej więcej taką samą ilość i połączyć z łososiem i pozostałymi składnikami. Doprawić do smaku można dodać sok z cytryny. Upieczone ziemniaki napełniać tak przygotowanym farszem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IlonaAlbertos 21.12.2011 17:28
Fajny pomysł na ziemniaki.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak