Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Młode ziemiaki w śmietanie

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki młode 0,5 kg
śmietana 1 szklanka
koperek 4 łyzki
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Młode ziemiaki w śmietanie

Młode ziemniaki obrać, ugotować na półtwardo w dużej ilości osolonej wody. Odcedzić. Do odcedzonych ziemniaków wlać śmietanę, wsypać połowę zieleniny, przemieszać i pod przykryciem krótko podgrzać. Od razu wyłożyć ziemniaki na talerze, posypać zieleniną, podawać z kefirem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

misia53 18.07.2013 22:31
moja mamusia takie kiedyś robiła ale meliśmy dużo swojej smietanki .... muszę odswieżyć pamięć ,bo są pyszne takie ziemniaczki i nic już do nich nie potrzeba
Małgosia6 19.11.2011 13:32
pyszności
Pacia 15.09.2011 20:00
pyszności
Iwona51
Iwona51 14.06.2011 11:42
mniam
Wafelek2601 29.04.2011 18:02
uwielbiam takie
IlonaAlbertos 17.10.2010 21:26
Takie ziemniaczki z koperkiem to coś pysznego.
Monika193
Monika193 10.10.2010 11:51
o mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak