Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Młode marchewki pieczone z serem feta i makiem

5.0
(15)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

marchewka 10-15 szt (młoda)
olej z orzechów włoskich 3 łyżki
Pieprz czarny Prymat w młynku
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat
ser feta 80 g
mak 1-2 łyżki
natka pietruszki 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Młode marchewki pieczone z serem feta i makiem

Piekarnik rozgrzewamy do temperatury 190 stopni. Marchewki myjemy, nie obieramy i odcinamy nać. Nacieramy je olejem z orzechów i posypujemy solą i pieprzem. Wstawiamy do piekarnika na ok. 25-30 minut. Po upływie tego czasu posypujemy marchewki makiem i pokruszonym serem feta, zapiekamy jeszcze ok. 5 minut.

Marchewki podajemy na ciepło posypane posiekaną, świeżą natką pietruszki.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ifa 12.02.2016 07:29
Śliczne zdjęcia :-)
Jadwiga/Jaga85 11.02.2016 14:02
Pięknie wyglądają!
dollce 10.02.2016 22:21
wyglądają cudownie!
Kolorowa 10.02.2016 20:14
Świetnie wyglądają !
VioletoweKucharzenie 10.02.2016 15:32
oj kuszące te marchewki!
kasia.s 10.02.2016 13:32
Ulala:) imponująco wyglądają:)
JulkaTomeczek 10.02.2016 12:45
Fajny przepis
Madzai 10.02.2016 12:03
Muszą być pyszne :)
Malinka 10.02.2016 11:55
Fajny pomysł na marchewkę ;)
Megg 10.02.2016 11:42
przepysznie :-)
KORAL 10.02.2016 11:29
Już czekam na młode marchewki....

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak