Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Młoda kura w papryce

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pularda 1 kg
sól
pieprz
cebula 2 szt
czosnek 1 ząbek
boczek wędzony 100 g
peperoni 1 szt
oliwki 6 szt
bulion 250 ml
natka pietruszki 1 pęczek
wino białe 250 ml
papryka 4 (różne kolory)

Przepis i sposób przygotowania na: Młoda kura w papryce

Kurę myjemy i dzielimy na 8 części, doprawiamy. Cebulę szatkujemy, dodajemy wyciśnięty czosnek, boczek kroimy w kosteczkę , papryki i oliwki w pół krążki. Do naczynia żaroodpornego wlewamy bulion i wino. Dodajemy wszystkie składniki przykrywamy i pieczemy aż kura będzie miękka i gotowa, posypujemy pietruszką na świeżo.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak