Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Młoda kapustka

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta biała 1 główka
boczek wędzony 30 dkg
cebula 1 szt
śmietana 12% 2 łyżki
koperek
sól do smaku
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Młoda kapustka

Młodą kapustę umyć, przekroić na połowę i drobno poszatkować.
Włożyć do garnka i zalać dwoma szklankami wody, posolić i ugotować do miękkości.
Boczek pokroić w drobną kostkę i podsmażyć na patelni, dokładamy pokrojoną w kostkę cebulę i dalej podsmażać.
Boczek łączymy z kapustą, dokładamy śmietankę, sól. pieprz do smaku.Można dodać koperek drobno pokrojony, ale u mnie nie wszyscy lubią, także podaję osobno.
Smacznego

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Jodaj 30.05.2014 13:33
oj taka kapusta jest pychotka :)
Konczi 08.05.2014 13:05
Taką kapustkę bardzo lubię
berys18 27.04.2014 19:59
pyszna kapustka
Bernadeta1 27.04.2014 19:01
bardzo lubię taką kapustę z dużą ilością koperku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak