Składniki
kostka
g
kg
gramów
gniazda
gniazd
ml
duża łyż.
dużej łyż.
mała łyż.
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
kapusta biała
1 duża, młoda -
schab bez kości
0,5 kg -
kiełbasa
0,5 kg -
pomidory
5 sztuk -
cebula biała
1 duża -
śmietana 18 proc
200 g -
Przyprawa do wieprzowiny klasyczna Prymat
1 łyżka -
sól
-
pieprz
-
koperek
1 pęczek -
marchew
1 pęczek młodej -
olej do smażenia
Przepis i sposób przygotowania Młoda kapusta ze schabem, kiełbasą i pomidorami
Kroki postępowania


Smażymy 5-7 minut od czasu do czasu mieszając. Dodajemy do kapusty.

Dodajemy także startą na dużych oczkach marchew, dokładnie mieszamy, gotujemy pół godziny. Po tym czasie dodajemy śmietanę, doprawiamy obficie solą i pieprzem, gotujemy jeszcze 5 minut na wolnym ogniu.
Dodajemy drobno posiekany koperek, mieszamy. Smacznego!
Smaczne, sycące i pożywne danie jednogarnkowe z młodej kapusty idealne do podania na obiad dla głodnego Męża wracającego z pracy :)![]()
Komentarze (2)