Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Młoda kapusta zasmażana z pieczarkami

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta młoda 1 szt
pieczarki 500 g
cebula młoda 3 szt
koperek 4 łyżki
sól
pieprz
Kucharek przyprawa do potraw
olej

Przepis i sposób przygotowania na: Młoda kapusta zasmażana z pieczarkami

Kroki postępowania

1
Kapustę opłukujemy i drobno kroimy. Wrzucamy do garnka, zalewamy wodą i dodajemy łyżeczkę soli. Gotujemy przez 3-5 minut. Następnie odcedzamy i zostawiamy do odsączenia.
Krok 1 - Młoda kapusta zasmażana z pieczarkami foto
2
Cebule kroimy w piórka i wrzucamy na patelnię z olejem, przyprawiamy Kucharkiem i smażymy do miękkości.
Pieczarki obieramy lub myjemy i kroimy w plasterki, wrzucamy do garnka i smażymy do odparowania wody. Następnie przekładamy do nich miękką cebulę i mieszamy.
Krok 2 - Młoda kapusta zasmażana z pieczarkami foto
3
Dodajemy odsączoną kapustę, przyprawiamy pieprzem i Kucharkiem. Dokładnie mieszając smażymy przez 5 minut.
Krok 3 - Młoda kapusta zasmażana z pieczarkami foto
4
Pod koniec dodajemy posiekany koperek, mieszamy i na tym etapie kapusta jest już gotowa do podawania na wiosenny stół.
Krok 4 - Młoda kapusta zasmażana z pieczarkami foto
5
Gdy znudzi się tradycyjna zasmażana młoda kapusta ze śmietaną, możemy trochę poeksperymentować i przygotować zupełnie inną w smaku kapustę z pieczarkami i młodą cebulką. Całość oczywiście doprawiona dużą ilością koperku.
Krok 5 - Młoda kapusta zasmażana z pieczarkami foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

wiesiek513 20.06.2015 13:48
Po realizacji przepisu jestem właśnie w fazie konsumpcji.Smak fantastyczny i to jest właśnie to.Dzięki za przepis.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak