Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Młoda kapusta zasmażana

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta 1 głowka
marchew młoda 1 szt
woda 1-2 szkl
cebula 1 szt
olej 2 łyżki
masło 2 łyżki
mąka pszenna 2 łyżki
koperek pęczek
sól i pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Młoda kapusta zasmażana

Cebulę pokroić w kostkę i zeszklić na oleju. Marchewkę zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Kapustę pozbawić wierzchnich liści, opłukać pod bieżącą wodą i drobno poszatkować. Kapustę wraz z cebulą i marchewką włożyć do garnka wlać wodę, posolić i gotować około 20 minut. Na patelni rozpuścić masło, wsypać mąkę i mieszać, żeby uzyskać mieszankę bez grudek. Do kapusty dodać zasmażkę, doprawić solą, pieprzem. Dusić jeszcze 5 minut cały czas mieszać aż kapusta zgęstnieje. Na samym końcu dodać posiekany koperek.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ilka01 01.07.2017 01:00
pyszności .....:)
bertpvd 01.07.2017 00:56
Smaczna kapusta

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak