Młoda kapusta zasmażana

Młoda kapusta zasmażana

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

mała łyż.

gniazd

gniazda

mała puszka

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kapusta

    1 głowka
  • marchew młoda

    1 szt
  • woda

    1-2 szkl
  • cebula

    1 szt
  • olej

    2 łyżki
  • masło

    2 łyżki
  • mąka pszenna

    2 łyżki
  • koperek

    pęczek
  • sól i pieprz

    do smaku
Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania Młoda kapusta zasmażana

Cebulę pokroić w kostkę i zeszklić na oleju. Marchewkę zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Kapustę pozbawić wierzchnich liści, opłukać pod bieżącą wodą i drobno poszatkować. Kapustę wraz z cebulą i marchewką włożyć do garnka wlać wodę, posolić i gotować około 20 minut. Na patelni rozpuścić masło, wsypać mąkę i mieszać, żeby uzyskać mieszankę bez grudek. Do kapusty dodać zasmażkę, doprawić solą, pieprzem. Dusić jeszcze 5 minut cały czas mieszać aż kapusta zgęstnieje. Na samym końcu dodać posiekany koperek.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

ilka01 01.07.2017 01:00
pyszności .....:)
bertpvd 01.07.2017 00:56
Smaczna kapusta

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat