Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

młoda kapusta zasmażana

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

smalec 1 łyżka
koperek
cebula 2
olej
sok z cytryny
mąka 1 łyżka
sól
Pieprz biały mielony Prymat
ząbki czosnku 4
kminek
kapusta 1 młoda

Przepis i sposób przygotowania na: młoda kapusta zasmażana

Kapustę oczyścić z wierzchnich liści, przekroić na ćwiartki i dokładnie umyć i grubo poszatkować.Przełożyć do rondla, dodać kminek i smalec, podlać kilkoma łyżkami wody. Dusić pod przykryciem, aż zmięknie.
W momencie, gdy kapusta się dusi obrać i pokroić cebulę w kostkę. Podsmażyć na rozgrzanym na patelni oleju i dodać przeciśnięty przez praskę czosnek. Gdy się zrumieni dodać mąkę i chwilę przesmażyć, cały czas mieszając.Dodać pokrojony koper.Mieszankę dodać do kapusty. Wymieszać, doprawić solą i pieprzem. Skropić odrobiną soku z cytryny.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak