młoda kapusta zasmażana

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kapusta młoda

    1 główka
  • koperek

    1 pęczek
  • kiełbasa śląska

    3 laski
  • smalec

    1 łyżka
  • mąka

    2-3 łyżki
  • koncentrat pomidorowy

    2-3 łyżki
  • sól do smaku

  • pieprz do smaku

  • kminek do smaku

  • masło

    1 łyżka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

kiełbasę kroimy w drobną kostkę, podsmażamy na smalcu.
kapustę szatkujemy, dodajemy do podsmażonej kiełbasy, podlewamy szklanką wody, doprawiamy solą, pieprzem i kminkiem, dusimy do miękkości w razie potrzeby podlewając wodą, potem dodajemy masło i koncentrat pomidorowy oraz drobno posiekany koperek. na końcu dodajemy mąkę, cały czas mieszamy, żeby nie zdobiły się grudki

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
bgs1984 28.08.2012 19:16
mniam
marzenciak1985 28.08.2012 19:12
mniam
Dorian 05.07.2012 07:54
super smaczna
marcinek 24.06.2012 16:23
Fajne

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat